ECHOSCOPIE

Als een van de weinige verloskundigen praktijken in Midden-Limburg maken wij alle soorten echo’s binnen onze eigen praktijk. Iedereen is welkom voor zowel medische echo’s als pretecho’s bij Verloskundigepraktijk Weert/Echocentrum Weert, ook als je bij een andere verloskundige onder zorg bent!

Tijdens je zwangerschap krijg je standaard echo’s aangeboden die vergoed worden door de verzekering. Hieronder vallen de termijnecho en het structureel echoscopisch onderzoek rond 20 weken zwangerschap. Daarnaast kan de verloskundige een extra echo indiceren indien er twijfel bestaat over bijvoorbeeld de ligging of groei van je kindje. Voor al deze echo’s, en pretecho’s kan je bij Verloskundigepraktijk Weert Echocentrum Weert terecht.

Er zal ruim de tijd genomen worden om je kindje mooi in beeld te brengen en uitleg te geven over de anatomie. We streven ernaar om in een fijne omgeving met de beste apparatuur en veel uitleg je een bijzonder kijkje in je buik te geven! De mooiste beelden worden op fotopapier afgedrukt. Ook is het mogelijk om foto’s en filmpjes te krijgen op een USB stick. Onze echoscopistes zijn ook werkzaam als verloskundige.

Om de kwaliteit van onze echo’s te waarborgen is er een samenwerkingsverband met het MUMC+.

Heel trots zijn wij op ons prachtig echo-apparaat! Er zit tegenwoordig veel verschil in de kwaliteit van het echo beeld, zowel in zwart wit; 2D als in 3-4D. We werken met één van de meest high-end echo apparaten, een Voluson S10 van het merk GE. Deze maakt prachtige beelden in 2D en 3D/4D met de speciale HD (high definition) live functies. Deze zogenaamde HD live techniek geeft verbazingwekkend realistische beelden van je kindje.

KOSTEN PRET ECHO

We hebben de laagste prijzen voor pretecho’s*:

EchoZwangerschapsduurTijdsduurKosten
Geslachtsbepaling*Vanaf 15 weken15 min€ 25,-
Pret echo 2D/3D/4D + HD live techniek inclusief geprinte foto’sMMooiste tussen de 24 en 30 weken30 min€ 75,-
Echo eigen wensGedurende de hele zwangerschap15 min€ 25,-

KOSTEN MEDISCHE ECHO

De medisch noodzakelijke echo’s worden vergoed door je verzekering. Indien je niet verzekerd bent staan de kosten in onderstaande tabel.

EchoZwangerschapsduurTijdsduurKosten
TermijnechoTussen 10-12 weken20 min€ 50,-
De 20 weken echoTussen 18-22 weken40 min€ 154,36
Echo bloedverlies, ligging echo, groei echo /biometrie echo, placenta lokalisatie, buikpijn echoGedurende gehele zwangerschap20 min€ 50,-

ECHOCENTRUM WEERT

Echocentrum Weert is ontstaan vanuit onze wens om voor zwangeren uit de gehele regio echoscopie aan te bieden met persoonlijke aandacht van onze echoscopistes, door kwaliteit en veiligheid te bieden in een warme en prettige sfeer. Bezoek de website van het echocentrum voor meer informatie.