Echoscopie

Wij maken alle soorten echo’s binnen onze praktijk

Echoscopie

Tijd, ervaren echoscopistes en de beste apparatuur voor de mooiste echo's!

Tijdens elke controle in de  zwangerschap krijg je een echo op de praktijk óf krijgen jullie uitleg over mogelijke screeningsecho’s. Elke verloskundige van Verloskundigenpraktijk Weert is gekwalificeerd om een echo te maken. Niet elke echo is medisch.

Als een van de weinige verloskundigen praktijken in Midden-Limburg maken wij alle soorten echo’s binnen onze eigen praktijk. Iedereen is welkom bij Echocentrum Weert! Ook zwangeren uit andere verloskundigenpraktijken krijgen alle medische echo’s vergoed die bij ons echocentrum gemaakt worden. We maken zowel medische echo’s als pretecho’s bij Verloskundigepraktijk Weert/Echocentrum Weert.

Tijdens je zwangerschap krijg je standaard echo’s aangeboden die vergoed worden door de verzekering. Hieronder vallen de termijnecho en het structureel echoscopisch onderzoek rond 13 en 20 weken zwangerschap. Daarnaast kan de verloskundige een extra echo aanvragen indien er twijfel bestaat over bijvoorbeeld de ligging of groei van je kindje. Voor al deze echo’s, en ook pretecho’s kan je bij Verloskundigepraktijk Weert/Echocentrum Weert terecht.

Er zal ruim de tijd genomen worden om je kindje mooi in beeld te brengen en uitleg te geven. Je mag alle vragen stellen, onze zeer ervaren echoscopistes geven je graag antwoord.  We gebruiken de nieuwste en beste echoapparatuur die er op dit moment is. Je krijgt veel uitleg en we geven een bijzondere inkijk in je buik! De mooiste beelden worden op fotopapier afgedrukt. Ook is het mogelijk om foto’s en filmpjes te krijgen op een USB stick. Onze echoscopistes zijn ook werkzaam als verloskundige.

Om de kwaliteit van onze echo’s te waarborgen is er een samenwerkingsverband met het SPSZON.

Heel trots zijn wij op ons prachtig echo-apparaten! Er zit tegenwoordig veel verschil in de kwaliteit van het echo beeld, zowel in zwart wit; 2D als in 3-4D. We werken met een high-end echo apparaat, een Voluson S10 EXPERT en een Voluson S10 van het merk GE. Deze maken prachtige beelden in 2D en 3D/4D met de speciale HD (high definition) live functies. Deze zogenaamde HD live techniek geeft verbazingwekkend realistische beelden van je kindje.

Kosten pret echo

We hebben de laagste prijzen voor pretecho’s*

Echo Zwangerschapsduur Tijdsduur Kosten
Geslachtsbepaling* Vanaf 14 weken 15 min € 45,-
Gender reveal ballon binnen 9 uur te gebruiken per stuk € 25,-
Echo eigen wens Gedurende de hele zwangerschap 15 min € 45,-

Kosten medische echo

Medisch noodzakelijke echo’s worden vergoed door je verzekering. Indien je niet verzekerd bent staan de kosten in onderstaande tabel.

Echo Zwangerschapsduur Tijdsduur Kosten
Termijnecho Tussen 10-12 weken 20 min € 50,-
De 20 weken echo Tussen 18-20 weken 40 min € 175,-
Echo bloedverlies, ligging echo, groei echo /biometrie echo, placenta lokalisatie, buikpijn echo Gedurende gehele zwangerschap 20 min € 50,-

Echocentrum Weert

Echocentrum Weert is ontstaan vanuit onze wens om voor alle zwangeren uit de gehele regio echoscopie aan te bieden met persoonlijke aandacht van onze echoscopistes, door kwaliteit en veiligheid te bieden in een warme en prettige sfeer. Bezoek de website van het echocentrum voor meer informatie.

Neem contact op

Vul onderstaande gegevens in dan nemen wij z.s.m. contact met je op.

Niet leesbaar? Verander tekst. captcha txt