Kinderwens?

Bereid je goed voor op een gezonde zwangerschap. Neem contact op voor persoonlijk advies.

Voorbereiding

Een gezonde levensstijl is belangrijk voor een goede start van de zwangerschap.

Het advies om te starten met het slikken van foliumzuur als je zwanger wilt worden, is bij veel aanstaande zwangere bekend. Maar er is meer dat je kunt doen, laten of eventueel veranderen om gezond zwanger te worden. De tijd vlak vóór je zwanger raakt en de eerste maanden van de zwangerschap blijken meer invloed op de gezondheid van het kindje te hebben dan lang is gedacht. Wij helpen je graag om je voor te bereiden op een gezonde zwangerschap.

Leefstijl aanpassen

De aanleg van het kindje wordt voltooid gedurende de eerste 12 weken van de zwangerschap. Stem op tijd je leefstijl af.

De eerste maanden van een zwangerschap zijn heel belangrijk. In aanleg is het kindje in de buik al ‘compleet’ na drie maanden zwangerschap. Een zwangere vrouw gaat meestal tussen de zevende en negende week van de zwangerschap voor de eerste keer naar de verloskundige. Je krijgt dan een heleboel informatie over een gezonde leefstijl. Maar ook in de eerste maand van je zwangerschap kunnen deze adviezen bijdragen aan een goede gezondheid van het kindje. Het advies is je leefstijl al aan te passen op het moment dat je besluit zwanger te willen worden.

Kinderwens consult

Heb je vragen of wil je advies over zwanger worden?

Wil je zwanger worden? Bij verloskundigenpraktijk Weert ben je van harte welkom voor een persoonlijk kinderwens consult. Wij informeren je graag over onderwerpen zoals stoppen met anticonceptie, je menstruatie- cyclus, seksualiteit, vruchtbaarheid, leefstijl, voedingsadviezen en medicijngebruik. Mogelijk komen er bijzonderheden in jullie voorgeschiedenis of familie voor die je met ons wil bespreken. Ook dat zijn onderwerpen die je vooraf al met de verloskundige kunt bespreken. Bel ons gerust.
Het kinderwens consult wordt door een aantal zorgverzekeraars vergoed. Je kunt dit het beste even nakijken in je polisvoorwaarden. De kosten voor dit consult zijn €60,-.

Neem contact op

Vul onderstaande gegevens in dan nemen wij z.s.m. contact met je op.

Niet leesbaar? Verander tekst. captcha txt