Anticonceptie

Als eerste verloskundigenpraktijk in de regio Weert plaatsen wij zelf het spiraal!

Wij zijn al jaren gespecialiseerd om anticonceptie voor te schrijven en het spiraaltje te plaatsen. Ben je net bevallen en wil je niet snel weer opnieuw zwanger worden of wil je zwanger worden en het spiraal laten verwijderen, geen kinderwens (meer) hebt of vragen wilt stellen over anticonceptie, dan kun je hiervoor bij ons terecht. Alle vrouwen, van jong tot oud, of je wel of geen cliënte bij ons geweest bent in de praktijk, studeert of in de overgang bent, uit de buurt komt of niet, zijn van harte welkom bij ons!

Je hoeft voor het plaatsen van het spiraal niet meer naar de huisarts of gynaecoloog. Wel zo makkelijk voor jou. Wij plaatsen verschillende soorten spiralen. Het plaatsen van een spiraal door de verloskundige wordt vaak vergoed door de zorgverzekeraar (vraag dit na bij je zorgverzekeraar). De afspraak duurt ongeveer 30 minuten. Voor de plaatsing van het spiraal maken we een echo, hierna wordt het spiraal geplaatst. Dit kan gevoelig zijn en duurt een paar minuten. Neem een uur voor het plaatsen 2 paracetamol of 1 ibuprofen. Na 6 weken maken we een evaluatie afspraak, bij deze controle wordt wederom een echo gemaakt. Bij vragen of problemen kun je altijd contact met ons opnemen!

Wil je meer lezen over het plaatsen van een spiraaltje? Neem eens een kijkje op: www.spiraalplaatsen.nl

Hoewel de meeste vrouwen hun hoofd nog niet hebben staan naar anticonceptie na de bevalling, is het toch een onderwerp waar tijdig over nagedacht mag worden. Al voordat je je eerste menstruatie krijgt, heb je weer een eisprong en kun je weer zwanger worden. Het moment waarop je opnieuw vruchtbaar bent is dus niet bekend. Wil je geen risico lopen op een nieuwe zwangerschap, dan is het verstandig om na te denken over de diverse vormen van anticonceptie.

Welke anticonceptiemethode het beste bij jou past hangt af van verschillende dingen. Geef je bijvoorbeeld borstvoeding of wil je snel opnieuw zwanger worden, dan kan dit invloed hebben op de keuze van anticonceptie. Borstvoeding beschermt niet tegen een nieuwe zwangerschap! Het geven van borstvoeding kan wel invloed hebben op het op gang komen van je cyclus.

In de eerste week na de geboorte bespreken we welke opties voor jou wenselijk zijn. De verschillende vormen van anticonceptie kan je vinden via www.anticonceptievoorjou.nl.