Anticonceptie

Bij ons kun je terecht met al je vragen over anticonceptie. We plaatsen zelf spiralen.

Anticonceptie

Geen zwangerschapswens? Dan is het tijd om na te denken over anticonceptie.

Misschien moet je helemaal nog niet denken aan anticonceptie na de bevalling, toch is het een onderwerp waar je wel over mag nadenken. Al voordat je je eerste menstruatie krijgt, heb je weer een eisprong en kun je weer zwanger worden. Het moment waarop je opnieuw vruchtbaar bent is dus niet bekend. Wil je geen risico lopen op een nieuwe zwangerschap, dan is het verstandig om na te denken over de diverse vormen van anticonceptie.

Welke anticonceptiemethode het beste bij jou past hangt af van verschillende dingen. Geef je bijvoorbeeld borstvoeding of wil je snel opnieuw zwanger worden, dan kan dit invloed hebben op de keuze van anticonceptie. Borstvoeding beschermt niet tegen een nieuwe zwangerschap! Het geven van borstvoeding kan wel invloed hebben op het op gang komen van je cyclus.

In de eerste week na de geboorte bespreken we welke opties voor jou wenselijk zijn. De verschillende vormen van anticonceptie kan je vinden via www.anticonceptievoorjou.nl.

Spiralen plaatsen

Als eerste verloskundigenpraktijk in de regio Weert plaatsen wij zelf het spiraal!

Wij zijn al jaren gespecialiseerd om anticonceptie voor te schrijven en het spiraaltje te plaatsen. Ben je net bevallen en wil je niet snel weer opnieuw zwanger worden of wil je zwanger worden en het spiraal laten verwijderen? Heb je geen kinderwens (meer) of wil je juist vragen stellen over anticonceptie? Voor alles met betrekking tot spiraaltjes en anticonceptie kun je bij ons terecht. Alle vrouwen, van jong tot oud, of je wel of geen cliënte bij ons bent geweest in de praktijk, studeert of in de overgang bent, uit de buurt komt of niet, jullie zijn allemaal van harte welkom bij ons!

Je hoeft voor het plaatsen van het spiraal niet meer naar de huisarts of gynaecoloog. Wel zo makkelijk voor jou. Wij plaatsen verschillende soorten spiralen. Het plaatsen van een spiraal door de verloskundige wordt vaak vergoed door de zorgverzekeraar (vraag dit na bij je zorgverzekeraar). De afspraak duurt ongeveer 30 minuten. Voor de plaatsing van het spiraal maken we een echo, hierna wordt het spiraal geplaatst. Dit kan gevoelig zijn en duurt een paar minuten. Neem een uur voor het plaatsen 2 paracetamol of 1 ibuprofen. Na 6 weken maken we een evaluatie afspraak, bij deze controle wordt wederom een echo gemaakt. Bij vragen of problemen kun je altijd contact met ons opnemen!

Wil je meer lezen over het plaatsen van een spiraaltje? Neem eens een kijkje op: www.spiraalplaatsen.nl

Neem contact op

Vul onderstaande gegevens in dan nemen wij z.s.m. contact met je op.

Niet leesbaar? Verander tekst. captcha txt