Controles

Tijd en aandacht voor jou, je partner en eventuele kinderen vinden wij belangrijk in onze begeleiding

Positieve zwangerschapstest?

Van harte gefeliciteerd!

Zodra je weet dat je zwanger bent kun je contact opnemen met Verloskundigenpraktijk Weert. Wij verwelkomen je graag voor de eerste echo en controle bij ons op de praktijk.

In onze begeleiding tijdens de zwangerschap is alles bespreekbaar. Wij proberen jullie zo goed mogelijk voor te lichten over de mogelijkheden. Samen maken we keuzes die bij jullie passen. Wij houden hierbij uiteraard de gezondheid van moeder en kind nauwlettend in de gaten. We hebben onze praktijk zo georganiseerd dat we elkaar goed kunnen leren kennen. Tijd en aandacht voor jou, je partner en eventuele kinderen vinden wij belangrijk in onze begeleiding.

Eerste controle

Tijdens je eerste controle krijg je ook je eerste echo!

Naast de gezondheid en leefgewoonten van jou en je partner, de gezondheid van familie en het verloop van eventuele vorige zwangerschappen, bevallingen en kraambed, willen we natuurlijk graag van je weten hoe je deze zwangerschap ervaart.

Je krijgt veel informatie van ons tijdens de eerste controles en elke controle een echo, daarom nemen we voor deze controles ook uitgebreid de tijd. Je krijgt informatie over onder meer voeding, het verloop van de zwangerschap, de 20 weken echo en hoe we in de praktijk samenwerken. We vragen je ook of je meer informatie wilt over prenatale onderzoeken.

Naast een eerste bijzondere kennismaking met het kindje in je buik door het maken van een echo is er ook alle ruimte en tijd voor jullie vragen.

Je krijgt formulieren mee om bloed te prikken in het ziekenhuis in Weert. Het bloedonderzoek is een standaard onderzoek dat bij iedere zwangere, elke zwangerschap opnieuw, verricht zal worden. Bij het intakegesprek vertellen we je meer over het bloedonderzoek dat wordt afgenomen.

Aan de volgende zaken moet je zelf denken:

  • Plan de 20 weken echo in de 19e zwangerschapsweek via www.echoweert.nl
  • Kraamzorg regelen (liefst voor 16 weken zwangerschap)
  • Erkenning regelen indien jullie niet getrouwd zijn of een geregistreerd partnerschap hebben. Liefst voor 24 weken zwangerschap.
  • Laat bloed prikken (als dit nog niet is gedaan) evt i.c.m. NIPT
  • Nadenken over kinderopvang
  • Nadenken of je het kinkhoest vaccin wilt laten zetten na 22 weken
  • Advies: dagelijkse inname van foliumzuur,  1 gr calcium, 10 microgram vitamine D en 1 capsule visolie

Vervolg controles

In onze begeleiding tijdens de zwangerschap is alles bespreekbaar.

Na de eerste controle begeleiden wij je gedurende je hele zwangerschap. Onze praktijk heeft vier verloskundigen. We zorgen ervoor dat je ons allemaal hebt ontmoet tijdens de consulten, zodat je zeker weet dat je een bekend en vertrouwd gezicht treft als je gaat bevallen.

Controles tijdens de zwangerschap
De controles bij de verloskundige duren telkens ongeveer 15 minuten, maar soms heb je meer tijd nodig of wil je wat vaker komen. Bespreek dit met ons, jij bepaalt wat je fijn vind.

Wij houden de groei van je kindje in de gaten en vinden het belangrijk hoe het met jou en je partner gaat. Daarnaast vinden er standaard controles plaats. Wij bespreken bij de eerste controles welke dit zijn. Natuurlijk is er bij elke controle ruim de tijd voor het stellen of bespreken van vragen.

Samenwerking
Wij hechten veel waarde aan een goede samenwerking met verloskundigen in deze regio, maar ook met andere beroepsgroepen, zoals gynaecologen, huisartsen, fysiotherapeuten, lactatiekundigen, kraamzorgcentra ’s en consultatiebureaus. In dit netwerk zijn we actief in verschillende werkgroepen om de verloskundige zorg in de regio te verbeteren en nieuwe initiatieven te ontwikkelen. Verloskundigenpraktijk Weert heeft het KNOV-KEURMERK en wij staan allemaal ingeschreven in het kwaliteitsregister voor Verloskundigen .

Neem contact op

Vul onderstaande gegevens in dan nemen wij z.s.m. contact met je op.

Niet leesbaar? Verander tekst. captcha txt