De bevalling

Wij staan open voor alle soorten bevallingen.

Voorbereiding

Heb vertrouwen in jezelf.

In de meeste gevallen zorgt een goede voorbereiding er ook voor dat je met een beter gevoel terug kijkt op de bevalling. Wij hopen je in deze maanden zodanig te begeleiden dat je met vertrouwen in je lichaam en in jullie kindje de bevalling tegemoetziet. Tijdens de bevalling zullen wij je begeleiden op een manier die jij en je partner prettig vinden. We hebben daar tijdens de controles al over gesproken en tijdens de bevalling coachen en moedigen we je aan om ook dan je wensen kenbaar te maken. We zullen er voor jullie zijn als je ons nodig hebt en ons even terugtrekken als jullie daar behoefte aan hebben. Onze rol is het begeleiden van een barende en haar partner en het inschatten van risico’s.  In veel gevallen is onze rol kleiner dan je misschien zou verwachten. En precies dan staan jullie in je kracht.

Wij staan open voor alle soorten bevallingen, daartoe behoren ook badbevallingen, verticale bevallingen, bevallingen op een baarkruk etc. Heb je wensen, bespreek dit met ons!

Thuis of poliklinisch?

Alle mogelijkheden zijn even veilig.

Een van de dingen waar we het gedurende de zwangerschap over zullen hebben is de plaats van de bevalling. Heb je een zwangerschap zonder complicaties of medische noodzaak dan kun je zelf kiezen of je thuis of poliklinisch wilt bevallen. Alle mogelijkheden zijn dan even veilig. Het is belangrijk dat je de plaats kiest waar jij en je partner je ontspannen voelen, daar beval je namelijk het best.

Heb je een medische indicatie om in het ziekenhuis te bevallen, ook dan staan we voor je klaar en steunen je tijdens de bevalling. Geef dit door aan ons en wij spreken met je wat jullie wensen zijn.

Geboorteplan

Geboorteplan - Verloskundigenpraktijk Weert

Jij mag kiezen hoe en waar je wilt bevallen.

Zo lang er geen bijzonderheden zijn, hebben jij en je partner de regie. Jij mag kiezen hoe en waar jij wilt bevallen. Wanneer er wel bijzonderheden zijn, gaan wij met je in gesprek. We vertellen je wat dit inhoudt en geven je advies. Vervolgens kies jij hoe je de zorg wilt. Als je wilt maak je een geboorteplan, dit moet niet. Het geboorteplan is een middel om na te denken en te praten over wat jullie fijn zouden vinden bij de bevalling. Het staat je vrij om je wensen hierin op te schrijven. Als je dit wilt, kun je het geboorteplan naar ons mailen rond 34 weken. Dan kunnen we het de volgende afspraak met jullie bespreken. Op de website van www.deverloskundige.nl vind je een format van een geboorteplan.

Omgaan met pijn

Ontspanning kan je helpen omgaan met de pijn tijdens de bevalling.

In de loop van de zwangerschap zul je steeds meer gaan nadenken over de bevalling. En ook over de pijn van de bevalling, want een bevalling doet pijn.

Het is heel moeilijk om al voor de bevalling te voorspellen hoeveel pijn je zult hebben. Elke bevalling is anders en ook de manier waarop je omgaat met de pijn verschilt per persoon. Er zijn veel factoren van invloed op jouw ervaring van baringspijn, zoals bijvoorbeeld biologische, psychologisch en sociale factoren. De pijn zorgt er o.a. voor dat er bepaalde ‘stress’-mechanismen in je lichaam worden geactiveerd die nodig zijn om te kunnen bevallen. Probeer bij jezelf na te gaan welke dingen jou goed helpen om zoveel mogelijk te kunnen ontspannen tijdens de bevalling en de pijn te kunnen verdragen. We praten hierover tijdens de controles. Je krijgt ook informatie over de verschillende vormen van zwangerschapsbegeleiding zoals yoga. Ook bespreken we welke verschillende soorten pijnbestrijding mogelijk zijn. Je kunt bij ons een TENS-apparaat of bevalbad huren, vraag gerust naar de mogelijkheden.

Meer informatie kan je nalezen in de folder bevalling.

Beladviezen

Heb je zorgen of wil je met ons overleggen? We staan altijd voor je klaar.

Rond 34 weken zwangerschap krijg je van ons op de praktijk informatie over de bevalling en over het moment waarop je ons moet bellen.

Bel ons altijd bij:

Tussen de 37 en 42 weken:

  • Ongerustheid
  • Weinig of geen kindsbewegingen na 28 weken
  • Helder rood bloedverlies
  • Weeën of vruchtwaterverlies voor 37 weken
  • Weeën iedere 4-5 minuten gedurende 1 uur (tenzij je andere instructies van ons hebt gekregen)
  • Groen of bruin vruchtwater
  • Vruchtwaterverlies bij een niet ingedaald hoofdje
  • Helder vruchtwater zonder verdere bijzonderheden: bel tussen 8.00 en 22.00 u.

De dienstdoende verloskundige is altijd bereikbaar voor bevallingen, bij twijfels of ongerustheid en acute vragen! Bel altijd 0495-537130 als je met ons wilt overleggen. Bel bij voorkeur met een bekend nummer, mochten we niet direct op kunnen nemen dan kunnen wij je terugbellen.

Neem contact op

Vul onderstaande gegevens in dan nemen wij z.s.m. contact met je op.

Niet leesbaar? Verander tekst. captcha txt