Een zwangerschapscursus bereid je voor op de bevalling. De keuze voor het wel of niet volgen van een zwangerschapscursus, alleen of met je partner, is persoonlijk.

Er bestaan verschillende cursussen, bij de meeste is er ook een partneravond.

Onderdelen van vrijwel alle cursussen zijn:

  • Bekkenbodemoefeningen
  • Ademhalingstechnieken
  • Houdingsadviezen
  • Informatie over de bevalling

In Weert kun je de volgende cursussen volgen;

Zwangerfit®

Zwangerfit® is een cursus voor de gezonde, zwangere vrouw die graag actief wil blijven tijdens de zwangerschap. Vrouwen die regelmatig sporten en zwanger worden, zoeken vaak naar een verantwoorde manier om zich te kunnen blijven inspannen. Ook mensen met bekkenklachten kunnen meedoen, eventueel met een aangepast programma. Er wordt in een groep -onder begeleiding van een bekkenfysiotherapeut- geoefend. Tijdens de cursus wordt er aandacht besteed aan onder andere een juiste houding, bekkenbodemoefeningen, ademhalingstechnieken om de weeën op te vangen en ontspanningsoefeningen. In iedere les komt er een bepaald thema aan bod. (Topfysiotherapie® en Haptotherapie de Basis)

Zwangerschapsbegeleiding op haptonomische basis

Contact maken met het kindje -nog tijdens de zwangerschap- staat bij deze therapie centraal. Hierbij leg je een basis voor een veilige hechting en ook de vader wordt erbij betrokken.

Er is aandacht voor:

  • Je kindje al tijdens de zwangerschap verwelkomen door aanraken, wiegen en uitnodigen tot bewegen.
  • Samen met je partner betrokken zijn bij de zwangerschap en de voorbereiding op de bevalling.
  • Houding en beweging tijdens zwangerschap.
  • Het opvangen van de weeën en omgaan met pijn.
  • Gevoelsmatig opzoeken van de juiste bevallingshouding.
  • Postnatale ouders en kind begeleiding. (Topfysiotherapie® en Haptotherapie de Basis)

Bovenstaande cursussen worden georganiseerd door “Topfysiotherapie® en Haptotherapie de Basis” en vinden plaats in hetzelfde pand waar ook onze praktijk gevestigd is.

Voor meer informatie of inschrijvingen kun je contact opnemen met de praktijk: 0495-532334.

Een e-mail sturen kan ook, naar debasisweert@topfysiotherapie.nl

Tevens verzorgen zij ook een cursus babymassage. Hier leer je massagetechnieken waarmee je je kind volledig kunt laten ontspannen. Bij deze cursus is er ook aandacht voor je eigen herstel na de bevalling.

Voor meer informatie zie: www.topfysiotherapie.nl/debasisweert

Zwangerschapsyoga

De nadruk van deze cursus ligt met name op lichamelijke ontspanning, concentratieoefeningen en technieken om weeën op te vangen. Bij zwangerschapsyoga leer je manieren om je lichaam op een ontspannen manier voor te bereiden op de bevalling. Daarbij wordt ook stilgestaan bij de emotionele en lichamelijke veranderingen die je ondervindt tijdens de zwangerschap.

Karin van den Wittenboer, tel. 0495-450315. Boshoverbeek 46, 6006 LP Weert (www.pentacoaching.nl)

Oefentherapie Cesar

Oefentherapie Cesar is een paramedische behandelmethode, gericht op behandeling en voorkoming van klachten ten gevolge van een onjuist houding- en bewegingspatroon. Iedere zwangerschap brengt veranderingen met zich mee en iedereen ontwikkelt een eigen manier om zich aan deze veranderingen aan te passen. De aanpassingen betreffende houding en beweging gebeuren grotendeels onbewust, maar zijn niet altijd even gezond voor je lichaam.

De basisgedachte achter deze cursus is: het leren verstandig te bewegen tijdens je zwangerschap en het leren van een goede techniek en houding tijdens de bevalling en daarna. Daarnaast worden voorwaarden geschept om je ervaringen rond de bevalling zo positief mogelijk te laten zijn.
Oefentherapie Cesar Weert, tel 0495-541700, Maaseikerweg 45, 6005 AA Weert (www.zwangerschapsgymweert.nl)

Neem contact op

Vul onderstaande gegevens in dan nemen wij z.s.m. contact met je op.

Niet leesbaar? Verander tekst. captcha txt