Een positieve zwangerschapstest!? Van harte gefeliciteerd! Zodra je weet dat je zwanger bent kun je contact opnemen met Verloskundigenpraktijk Weert en verwelkomen wij je graag voor de eerste echo bij ons op de praktijk.

In onze begeleiding tijdens de zwangerschap is alles bespreekbaar. Wij proberen jullie zo goed mogelijk voor te lichten over de mogelijkheden en samen maken we daar keuzes in die bij jullie passen. Wij houden hierbij uiteraard de gezondheid van moeder en kind nauwlettend in de gaten. We hebben onze praktijk zo georganiseerd dat we elkaar goed kunnen leren kennen. Tijd en aandacht voor jou, je partner en eventuele kinderen vinden wij belangrijk in onze begeleiding.

Het eerste consult bij de verloskundige

Naast de gezondheid en leefgewoonten van jou en je partner, de gezondheid van familie en het verloop van eventuele vorige zwangerschappen, bevallingen en kraambed, willen we natuurlijk graag van je weten hoe je deze zwangerschap ervaart. Je krijgt veel informatie van ons, onder meer over leefstijl, over het verloop van de zwangerschap, over de 20 weken echo, over hoe we in de praktijk samenwerken en eventueel over erkennen van het kindje. We vragen je ook of je meer informatie wilt over prenataal onderzoek en of je al weet of je hier gebruik van wilt maken.
Tijdens dit eerste consult bij de verloskundige krijg je ook al een echo! Een eerste bijzondere kennismaking met het kindje in je buik.
De verloskundige meet je bloeddruk en je gewicht wordt bepaald. Ook krijg je een leuk informatiekoffertje mee, vol praktische informatie. Je krijgt laboratoriumformulieren mee om bloed te prikken in het ziekenhuis in Weert. Het bloedonderzoek is een standaard onderzoek dat bij iedere zwangere, elke zwangerschap opnieuw, verricht zal worden.

Bloedonderzoek: bij het intakegesprek vertellen we je meer over het bloedonderzoek wat we adviseren

Regelzaken: 

  • Je verzekering melden dat je zwanger bent
  • Kraamzorg regelen (liefst voor 16 weken zwangerschap)
  • Indien nodig de erkenning regelen (liefst voor 24 weken zwangerschap) indien jullie niet getrouwd zijn/geregistreerd partnerschap hebben
  • Bloed laten prikken (als dit nog niet is gedaan) evt i.c.m. NIPT
  • 20 weken echo inplannen in de 19e zwangerschapsweek via www.echoweert.nl
  • Advies: dagelijkse inname van 1 gr calcium, 10 microgram vitamine D en 1 capsule visolie