Bijgewerkt 21-07-2020

Beste cliënten en partners

Het corona-virus heeft ons allemaal in z’n greep. Graag delen we met jullie belangrijke informatie en adviezen vanuit het RIVM en onze beroepsvereniging KNOV.

Belangrijk om te weten is dat het virus, zo ver bekend, hetzelfde verloop heeft bij een zwangere als bij een niet-zwangere. Er is geen verhoogde kans op een miskraam of aangeboren afwijking door infectie met dit virus.

In verband met de aangescherpte maatregelen rondom het coronavirus willen we jullie vragen bij (lichte) griepverschijnselen, verkoudheid, keelpijn, hoesten of koorts (38 graden of hoger) niet naar de praktijk te komen, maar telefonisch contact met ons op te nemen.

We zien de situatie en maatregelen steeds veranderen. We baseren ons op richtlijnen van het RIVM en de KNOV en zullen onderstaande instructies zo actueel mogelijk houden.

Op 21-07-20 heeft er wederom Regionaal overleg plaatsgevonden omtrent de maatregelen binnen de verloskundigenpraktijken mbt het corona virus. Besloten is om de afspraken die nu gelden zeker aan te houden tot 1 september 2020.

Bijgewerkt 07-05-2020

Instructies

Vanuit RIVM en KNOV richtlijn zijn verloskundigen zijn genoodzaakt extra maatregelen te nemen, om de risico’s voor iedereen zo laag mogelijk te houden. Maar vanaf aanstaande maandag, 11 mei, kunnen ook wij een aantal maatregelen versoepelen.

Dit betekent:

  • Je partner mag mee naar alle medische echo’s die gedurende de zwangerschap gemaakt worden👫. We vragen je om naar de reguliere controle wel alleen te komen, om zo drukte te voorkomen.
  • We gaan alle echo’s weer uitvoeren, waaronder ook de pretecho’s. Ook naar deze echo’s mag je 1 persoon meenemen. Wil je een pretecho inplannen? Dit kan via de website van Echo Weert. Let op: is er via de website geen plek meer, dan is het spreekuur helaas vol.
  • Bij de bevalling mag, indien je dit graag wil, een extra persoon aanwezig zijn naast je partner.
  • Nacontrole’s mogen weer op de praktijk uitgevoerd worden. Heb je een nacontrole gepland staan die eigenlijk telefonisch was afgesproken, dan mag je op het afgesproken tijdstip naar de praktijk komen.
  • We zijn deze week weer begonnen met het plaatsen van spiraaltjes. Met andere vragen over anticonceptie kun je ook bij ons terecht.

We vinden het heel fijn dat we weer wat meer en langer contact met jullie en jullie partners mogen hebben. Maar we willen jullie er wel op wijzen dat de basisregels natuurlijk nog steeds gelden‼️ Bij klachten die kunnen wijzen op corona, neem contact met ons op om je afspraak te verplaatsen. Heeft je partner klachten, dan mag hij/zij helaas niet meekomen naar de echo. Houd in de wachtkamer ook zoveel mogelijk afstand en kom niet veel eerder dan het afgesproken tijdstip. Bedankt!

We hopen jullie op deze manier weer wat meer duidelijkheid te hebben gegeven, bij vragen of twijfels zijn we natuurlijk altijd bereikbaar.

VSV_corona_update