Na de eerste controle begeleiden wij je gedurende je hele zwangerschap. Onze praktijk heeft vier verloskundigen. We zorgen ervoor dat je ons alle vier hebt ontmoet tijdens de consulten, zodat je zeker weet dat je een bekend gezicht treft als je gaat bevallen.

Consulten tijdens de zwangerschap
De controles bij de verloskundige duren telkens circa 15 minuten. Tot en met 24 weken zwangerschap zie je één van ons om de vier weken. Van 24 tot 30 weken zwangerschap kom je elke 3 weken op controle en van 30 tot 36 weken zien we je elke twee weken. Vanaf 36 weken tot aan de bevalling kom je wekelijks op controle.

Wat kun je verwachten tijdens de consulten?
Bij de controles wordt je gewicht gecontroleerd en meten we je bloeddruk. Ook beoordeelt de verloskundige de groei en de ligging van je baby. We luisteren naar de harttonen van je baby met behulp van de doptone. Bij sommige controles wordt een echo gemaakt. Onderwerpen als kwaaltjes tijdens de zwangerschap, voeding voor de baby, de locatie waar je wil bevallen en de bevalling zelf plus eventueel het bevalplan zullen tijdens de consulten onderwerp van gesprek zijn. Bij het 30 weken-consult wordt je Hb gecontroleerd. Natuurlijk is er bij elk consult ruimte voor jullie vragen. Als daar aanleiding voor is, krijg je van de verloskundige een laboratoriumformulier mee om het suikergehalte in het bloed te laten bepalen. Urineonderzoek op aanwezigheid van eiwitten verrichten we alleen op indicatie.