Voorbereiding op een zwangerschap
Het advies om te starten met het slikken van foliumzuur als je zwanger wilt worden, is bij veel aanstaande zwangere bekend. Maar er is meer dat je kunt doen, laten of eventueel veranderen om gezond zwanger te worden. De tijd vlak vóór je zwanger raakt en de eerste maanden van de zwangerschap blijken meer invloed op de gezondheid van het kindje te hebben dan lang is gedacht. Wij helpen je graag om je voor te bereiden op een gezonde zwangerschap.

Leefstijl aanpassen voor je zwangerschap
De eerste maanden van een zwangerschap zijn heel belangrijk. In aanleg is het kindje in de buik al ‘compleet’ na drie maanden zwangerschap. Een zwangere vrouw gaat meestal tussen zeven tot tien weken voor de eerste keer naar de verloskundige. Je krijgt dan een heleboel informatie over een gezonde leefstijl. Maar ook in de eerste maand van je zwangerschap kunnen deze adviezen bijdragen aan een goede gezondheid van het kindje. Het is dus aan te raden je leefstijl al (een beetje) aan te passen op het moment dat je besluit zwanger te willen worden.

ErinWAllis_3

Preconceptie consult
Heb je vragen of wil je advies over zwanger worden? Ook dan ben je bij ons op de verloskundigenpraktijk in Weert van harte welkom. Onze verloskundige informeert en adviseert je graag. Onderwerpen die je met de verloskundige kunt bespreken, zijn bijvoorbeeld: stoppen met anticonceptie, conceptie-adviezen en seksualiteit, vruchtbaarheid, leefstijl, voedingsadviezen en medicijngebruik. Erfelijkheid en de kans op aangeboren afwijkingen kunnen voor sommige mensen erg belangrijk zijn. Ook dat zijn onderwerpen die je vooraf al met de verloskundige kunt bespreken. Bel ons gerust. Onze verloskundigen staan klaar voor informatie en advies.