Aan het begin van de zwangerschap is het belangrijk om kraamzorg te regelen. Wij adviseren je om kraamzorg aan te vragen voor de 16e zwangerschapsweek. De kraamverzorgster assisteert bij de thuisbevalling. Als je het kraambed thuis doorbrengt komt ze de eerste 8 dagen na de bevalling iedere dag bij je thuis. Je kunt zelf kiezen waar je kraamzorg afneemt, er zijn verschillende kraambureaus voor de regio Weert.

Kraamverzorgster tijdens de bevalling
Als de bevalling begint, zullen wij de kraamverzorgster bellen van het bureau dat jij hebt gekozen. Zij zal ons assisteren bij de bevalling, zowel bij een bevalling thuis als op de ‘open verloskamer’.

Kraamzorg na de bevalling
Een kraamverzorgster komt je helpen met de verzorging van jezelf en de baby. Zij begeleidt je bij het geven van (borst)voeding en geeft jullie informatie en advies. De kraamverzorgster is ervoor opgeleid om ons te waarschuwen als er iets niet goed loopt. De verloskundigen komen in de kraamweek een aantal keer op huisbezoek om te kijken hoe het met jullie gaat. Normaal gesproken sluiten wij het kraambed tussen de 7e en 10e dag af. Wij zijn in de kraamperiode altijd bereikbaar.

Aanmelden kraamzorg
Je kunt je rechtstreeks bij een van de kraambureaus aanmelden, of via je verzekeraar.

Kraambureaus voor regio Weert